Einde van het zwangerschapsverlof (No Comments)

Maak jij je zorgen om het einde van je zwangerschapsverlof? Bang dat het afscheid te zwaar gaat vallen? Om te beginnen is het geen afscheid, maar het begin van een nieuwe fase, die je zeer waarschijnlijk erg goed gaat bevallen. Een leuke balans tussen thuis, je kind en je eigen dingen, zoals je werk, je vrienden of je hobbies. Pampers heeft wat bemoedigende adviezen voor je.


online adverteren www.m4n.nl

Het is moeilijk voor een moeder om niet bij haar kind te zijn. En voordat je klaar bent om je kind te helpen hierbij het omgaan met de scheiding, moet je je zelf gerust voelen. Wennen aan de idee is een goed begin. In de weken voordat je terug gaat werken, kun je een babysitter inhuren of de kleine bij een goede vriend of een familielid achterlaten voor een paar keer en steeds langere periodes. Gebruik de laatste weken van je zwangerschapsverlof om de persoon of personen te leren kennen die voor je kind zullen zorgen wanneer je aan het werk bent. Hierdoor zul je je een stuk zekerder voelen over je keuze en het zal de overgang makkelijker maken wanneer je je baby uiteindelijk echt achter moet laten. Jij bent verantwoordelijk voor het welzijn van je kind, dus er is niets mis mee dat je hier een goed gevoel bij wilt hebben. Twijfel nooit aan je gevoel en wees tegelijk niet te star. Denk ook aan je eigen gevoelens en verwerk deze voordat je je baby leert wennen aan de veranderingen die eraan komen.

Laat je nooit afleiden van je gevoel. Neem de tijd om je baby te leren kennen en ga niet te snel weer aan het werk. Neem gewoon een extra week kraamverlof en geniet van je kind.


Het belangrijkste wat je jezelf moet vertellen is dit: ongeacht de tranen die jij of hij zullen huilen op het moment dat je weg moet, met je baby zal het goe gaan en hij zal blij zijn terwijl jij weg bent. Je hebt maandenlang naar de juiste kinderopvang gezocht en nu moet je vertrouwen op je keuze. Bereid jezelf voor op een periode waarin jullie allebei vaker zullen huilen. Maar hou in gedachten dat deze periode snel voorbij zal zijn. Zorg dat de verzorgster goed weet hoe ze je baby moet afleiden met zijn waardevolle trooster of z’n lievelingsspelletje wanneer hij verdrietig is. Omdat je je baby niet kunt uitleggen dat je aan het eind van de dag terug zult zijn, is het best om hem steeds een paar uurtjes per week langer bij de verzorgster te laten. Na een tijdje zal hij dan vanzelf merken dat als je weg bent, je uiteindelijk weer terug zult komen. Hij zal erop vertrouwen dat je hem steeds weer komt ophalen. Ook al is het in het begin moeilijk, na een tijdje zullen jullie vrolijk bij het raam naar elkaar staan zwaaien.

Leave a Reply