Hoe vaak moet ik mijn baby wassen? (No Comments)

Was je baby niet te vaak! Pasgeboren baby’s worden niet erg vies. Als je de billetjes van je baby bij iedere verschoning goed schoonmaakt, hoef je hem niet vaker dan twee of drie keer per week in bad te doen. En het badje hoeft niet langer te duren dan nodig is om eventueel vuil en vervelde huid af te spoelen. Ook hoeft zijn haar, als hij dat al heeft, niet bij iedere wasbeurt gewassen te worden. Doe dat alleen als het nodig lijkt. Hoewel de meeste baby’s al snel van hun badje genieten, moet je niet verbaasd zijn als je baby in eerste instantie protesteert of huilt. Hier volgen een paar tips van Pampers om het badderen veilig en prettig te maken, voor jullie beiden:

  • Als je baby zijn navelstompje nog heeft, kun je hem even snel afsponsen (terwijl hij op een zachte ondergrond ligt). Zo komt zijn navelstompje, dat droog moet blijven, niet in het water.
  • Nadat het navelstompje is afgevallen, kan hij echt in bad. Gebruik een plastic babybadje, met een klein laagje water.
  • Doe je baby in bad in een warme tochtvrije kamer en houd een droge handdoek bij de hand, waar je hem na afloop direct in kunt wikkelen.
  • Gebruik een zacht washandje of een spons om hem te wassen. Als je een warm nat washandje over zijn buikje legt, krijgt hij het niet koud. Spoel ieder lichaamsdeel van je baby afzonderlijk af en spons voorzichtig eventuele huidschilfers weg. Maak hem ook achter zijn oortjes, tussen zijn vingers en teentjes, onder zijn armen en in de plooien van zijn nek en bovenbeentjes schoon. Hier hoopt zich vaak vuil op.
  • Houd je baby altijd met één hand vast, zodat hij niet onder water glijdt, en laat hem nooit alleen in zijn badje: nog geen seconde! Als je even de kamer uit moet, neem je baby dan mee.
  • Dep je baby na zijn badje voorzichtig droog en smeer hem in met vochtinbrengende bodylotion, zodat zijn huidje zijn natuurlijke kracht en zachtheid behoudt.

    Dus, wassen is leuk voor jou en je kind, maar in het begin niet te vaak. De kraamverzorger kan je precies vertellen hoe vaak je jouw kind moet wassen.

  • Leave a Reply