Hoe verzorg ik mijn baby goed? (No Comments)

Heerlijk je baby verzorgen, je wilt dat natuurlijk zo goed mogelijk doen! Er is niets zachter dan de huid van een baby. Het is echt perfect. Maar de huid van je kindje, het grootste orgaan in z’n lichaam, is er niet alleen om te bewonderen. Het heeft een paar heel belangrijke functies. Het is verantwoordelijk voor het geweldige gevoel van aanraking, het beschermt het lichaam van de omgeving en het voorkomt vochtverlies. Omdat hij zoveel water bevat en weinig wordt blootgesteld aan de buitenwereld is de huid van je kindje zacht en soepel,. Tegelijk betekent dit dat de babyhuid nog kwetsbaar is voor het effect van de ultraviolete stralen van de zon. De verzorgingsindustrie heeft een hoop middeltjes en smeerseltjes verzonnen om aan jou te verkopen. En daar zitten best een paar goede tussen hoor!

Lekker goed je baby verzorgen, dat geeft echt een goed gevoel.

In de eerste jaren moet je dus extra aandacht besteden aan de huid van je kindje door gebruik te maken van een creme met een beschermingsfactor. Maak je geen zorgen als de huid van je kindje op het moment lijkt te vervellen. Dit orgaan heeft tijd nodig om te wennen aan de verandering van de omgeving, van de waterachtige wereld in de baarmoeder, naar de gasachtige droge buitenwereld. Het vervellen zal snel oergaan en je kindje blijft achter met een huidje als zijde.

Koop gewoon een paar verschillende cremes die jou lekker lijken, en probeer deze in de kraamtijd uit. Zo kan je je baby optimaal bedienen!

Leave a Reply