Deze site maakt gebruik van en plaatst mogelijk cookies op uw computer. Wilt u dit niet? Verlaat dan deze website.

Kinderwagen (No Comments)

Wanneer je voor het eerst een kindje verwacht, ga je natuurlijk gelijk op zoek naar je droomkinderwagen. Een wandelwagen voor je baby is echt belangrijk. Maar let op; kijk niet alleen naar de kleur en het model. Belangrijker dan de looks is het gebruiksgemak. Met name het zitgedeelte van het buggyzitje is van belang. Het is namelijk heerlijk als je kindje vanaf 6 maanden al een beetje rechtop kan zitten, maar dat kan niet in elke kinderwagen. Bovendien is het nog leuker als het kindje naar je toe kan kijken. Het rare is, dat dit punt in geen enkele grote babywinkel of babywarenhuis wordt medegedeeld. Maar ik ken zeker een paar ouders die achteraf spijt hebben van de te goedkoop gekochte kinderwagen. Ik raad wel aan de combiwagen buggaboo en kinderwagen Quinny. Ik raad niet aan de kinderwagen X adventure en dergelijk. Het loont echt de moeite om een paar honderd euro extra uit te geven, en anders tweedehands bij marktplaats een kinderwagen te kopen.

Hoe reis ik handig met mijn baby? (No Comments)

Houdt bij reizen rekening met je baby. Het geeft het meest rust bij jou en bij je kind als je je goed voorbereidt en al het nodige bij je hebt. Je hoeft geen pakezel te worden, maar je kan best een hoop meenemen. Let maar op, dat geeft een hoop rust.Hier volgt een reistip van Pampers voor ouders die met hun baby naar een andere tijdzone reizen. Je kunt je baby helpen om aan het tijdsverschil te wennen. Als je vroeg op de dag op uw bestemming aankomt, laat hem dan niet langer dan een uurtje slapen, zodat hij ‘s avonds flink moe is. Als je ‘s avonds aankomt, houd hem dan onderweg zoveel mogelijk wakker. Klinkt dit vermoeiend? Dat is het ook. Maar het kan je wel helpen om je baby snel aan het tijdsverschil te laten wennen. Kortom, een prima eenvoudige tip die goed werkt.

Op pad met je baby … (No Comments)

Lekker aan de wandel met je kid! Om optimaal te reizen als gezinnetje, laat je je baby de agenda en de pas bepalen, natuurlijk tot bepaalde hoogte. Voorbereiding is de sleutel tot succes, dus plan alles tot in detail van tevoren en besteed voldoende aandacht aan het meenemen van het juiste eten, kleren en benodigdheden. Dit betekent ook dat je altijd een soort EHBO-kit moet meenemen. Hier zijn wat tips voor je om aan te denken:Als je borstvoeding geeft, dan heeft je baby altijd te eten. Maar neem wel extra water voor jezelf mee want door je borstvoeding verlies je veel vocht en door het reizen zal je alleen maar meer dorst krijgen. Als je flesvoeding geeft, gebruik dan flesjes water om je baby’s flesjes aan te maken, of nog beter… investeer in wat kant-en klaar flesvoeding voor het uitstapje. Babydoekjes zijn essentieel wanneer je op reis bent. Ze zijn niet alleen goed voor het verschonen, maar ook erg handig om ieders gezicht en handen schoon te houden zodat je minder bacteriën en infecties van de buitenwereld opvangt. Als je je baby op openbare plaatsen verschoont, veeg dan met de doekjes eerst de ondergrond schoon en doe hetzelfde wanneer je klaar bent. Plan voldoende rustpauzes voor jou en je baby. Stel jezelf erop in dat je geen enkele planning zal gaan halen. Alles duurt in het begin tien keer zo lang. In het begin zal je het merken, je komt overal een uurtje te laat. En dat geeft helemaal niets.

Je kleintje neem je liever niet mee op een schip. Het beste is om hiermee te wachten tot hij oud en groot genoeg is dat hij een goed passend reddingsvest aan kan trekken. Wanneer de tijd gekomen is, is het misschien ook waard om te investeren in zijn eigen reddingsvest, want niet op elk schip hebben ze de juiste maten.Als je je zorgen maakt over het reizen met je baby, vraag dan om advies van je huisarts. Geniet van deze nieuwe ervaring en als het je baby’s eerste vakantie is, vergeet dan niet om genoeg foto’s te nemen voor het gezinsalbum.

Alles over je baby (No Comments)

Heb jij vragen over je baby? Wij proberen antwoord te geven op alle babyvragen. Of het nou gaat om baby wassen of je baby blijft om eten vragen, vind hier alle baby vragen en antwoorden. En er is niet altijd een volledig juist antwoord hoor. Zo krijg je op de vraag; hoe vaak baby wassen, zeer uiteenlopende antwoorden. Onze tip is dan ook, volg je gevoel. En heb je toch twijfels, wat heel normaal is, vraag het dan even na bij je verloskundige, het consultatiebureau of je huisarts.


buikbanden 300x250

De meest gekozen onderwerpen zijn;

 • Kraamtijd
 • Baby vragen
 • Flesvoeding
 • Slapen
 • Afvallen
 • Borstvoeding
 • Reizen


 • Zwanger en griepepidemie

  Er is net nieuws gekomen over de mexicaanse griep. Alle aanstaande moeders, zwangere vrouwen, die meer dan drie maanden zwanger zijn, moeten worden ingeent, dit meldt het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport op 2 november jl..


  Kinderen en griepepidemie

  Waarschijnlijk valt de griepepidemie hartstikke mee, maar het is toch goed om op mogelijke symptomen van mexicaanse griep te letten, zeker bij babies, dreumes en peuters. De symptomen van Nieuwe Influenza A lijken veel op die van gewone griep. De verschijnselen die het meest voorkomen zijn; koorts, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, moeheid, droge hoest en soms diarree. Lees op Grieppandemie.nl meer hierover.


  Baby op vakantie (No Comments)

  Op vakantie met je allerliefste baby en je wilt natuurlijk niets vergeten. Sowieso heb je meer bagage. Je wilt genoeg bij je hebben, maar ook weer niet teveel. Dus wat is slim? Bekijk hier een handige lijst met een overzicht van spullen die voor jou en je kind onmisbaar zijn.

 • Baby-reisapotheek; In de meeste vakantielanden zijn medicijnen goed verkrijgbaar. Toch is het slim om van te voren een reisapotheekje samen te stellen. Want je zult zien dat je kind juist in het weekend, ´s avonds of ´s nachts niet lekker wordt of koorts krijgt.
 • Kleding; Houd rekening met grote temperatuurverschillen en trek je kind(eren) kleding in laagjes aan. Controleer op tijd of de zomerkleertjes goed passen. Neem steeds een setje reservekleding mee voor kleine ongelukjes.
 • Leukste onderweg-speelgoed; Neem in elk geval ene of twee lievelingsspeelgoeden mee van je baby. Houd er rekening mee dat het speelgoed vuil kan worden.  Tijdelijke kortingsactie van Walzkidzz
  Profiteer nu van een kortingscode bij Walzkidzz, u kunt nu verzendkostenvrij producten bestellen! Let wel, de actie geldt maar tot 7 juni a.s. dus opschieten. Profiteer nu! Bij uw bestelling dient u de verzendkostenvrije leveringscode “826626” op te geven.

  De belangrijkste actievoorwaarden zijn als volgt. Deze actie geldt van 18 mei t/m 7 juni 2009. De verzendkosten, normaal €4,95, worden slechts éénmalig in mindering gebracht bij een online bestelling. Deze is niet overdraagbaar en cumuleerbaar met andere promotionele acties. de korting geldt niet bij een bestelling met een cadeaubon. De minimale bestelwaarde is €25,- waarbij betaling in contanten mogelijk is.