Deze site maakt gebruik van en plaatst mogelijk cookies op uw computer. Wilt u dit niet? Verlaat dan deze website.

Ga niet te snel maar rustig aan weer aan het werk (No Comments)

Elke ouder die na een bevalling weer terug gaat aan het werk, zal bezorgd zijn om haar kleintje achter te laten. Je kunt dit makkelijker maken doorjezelf en je kindje voor te bereiden. Besteed daarom de laatste weken van je zwangerschapsverlofaan de voorbereiding van wat voor je ligt. Take it easy! Laat je laatste weken niet verpesten door vervelende bezoeken van je familie, maar zorg zeker de laatste week voor volop tijd met elkaar! Uit eigen ervaring kan ik stellen dat je echt de tijd moet nemen om van je kind te genieten. Laat dit door niemand van je afpakken.Het vinden van het juiste kinderdagverblijf kost tegenwoordig een hoop tijd. Veel kindercreches hebben wachtlijsten. Als je eenmaal een goede instantie hebt gevonden, probeer dan wat kortere introductiesessies te regelen, waarbij je baby kan wennen aan het achtergelaten worden, terwijl jij nog niet werkt maar ergens in de buurt bent. Het beste is om geleidelijk veranderingen in gezinsroutines te introduceren.Onderga dit niet alleen. Terug gaan werken en de baby achterlaten kan moeders veel pijn en schuldgevoelens opleveren. Dit is een van die momenten waarop steun van je partner, familie en vrienden, heel belangrijk kan zijn. Krop je emoties niet op. Het is natuurlijk dat moeder en kind de overgang in het begin moeilijk vinden, vooral als de tijd waarin je naar het werk terug gaat, samenvalt met de 6e tot 8e maand van je kindje, een tijdstip waarop zijn angst voor vreemden het grootst is. Probeer sterk te blijven en je niet constant zorgen te maken. Je baby zal het goed maken en zal op lange termijn geen last hebben van de tranen die hij misschien laat vloeien wanneer je alleen de deur uit loopt.

Bron: Pampers

Werken en borstvoeding (No Comments)

Lastig om te combineren, werk en borstvoeding. Heb jij zin om in een kolfruimte op je werk te gaan zitten? Kijk eens naar de volgende tips van Pampers:

Dankzij de borstkolven die tegenwoordig beschikbaar zijn, is het mogelijk om weer te gaan werken en gewoon door te gaan met borstvoeding. Als je een hele dag werkt, zul je waarschijnlijk een of twee keer per dag melk moeten kolven, voor je eigen gemak en om melk voor je baby te krijgen. Werkgevers moeten speciale ruimtes hebben waar borstvoedinggevende moeders melk kunnen kolven. Gebruik een kleine koeler om de gekolfde melk in naar huis te nemen. Je zult je baby waarschijnlijk meteen willen voeden wanneer je thuis komt. Als er melk overblijft, kun je die in de koelkast zetten en de volgende dag gebruiken.

Flesvoeding is natuurlijk een stuk handiger. Dat werkt ook prima, en hele generaties zijn er groot mee geworden.

Bron: Pampers

Einde van het zwangerschapsverlof (No Comments)

Maak jij je zorgen om het einde van je zwangerschapsverlof? Bang dat het afscheid te zwaar gaat vallen? Om te beginnen is het geen afscheid, maar het begin van een nieuwe fase, die je zeer waarschijnlijk erg goed gaat bevallen. Een leuke balans tussen thuis, je kind en je eigen dingen, zoals je werk, je vrienden of je hobbies. Pampers heeft wat bemoedigende adviezen voor je.


online adverteren www.m4n.nl

Het is moeilijk voor een moeder om niet bij haar kind te zijn. En voordat je klaar bent om je kind te helpen hierbij het omgaan met de scheiding, moet je je zelf gerust voelen. Wennen aan de idee is een goed begin. In de weken voordat je terug gaat werken, kun je een babysitter inhuren of de kleine bij een goede vriend of een familielid achterlaten voor een paar keer en steeds langere periodes. Gebruik de laatste weken van je zwangerschapsverlof om de persoon of personen te leren kennen die voor je kind zullen zorgen wanneer je aan het werk bent. Hierdoor zul je je een stuk zekerder voelen over je keuze en het zal de overgang makkelijker maken wanneer je je baby uiteindelijk echt achter moet laten. Jij bent verantwoordelijk voor het welzijn van je kind, dus er is niets mis mee dat je hier een goed gevoel bij wilt hebben. Twijfel nooit aan je gevoel en wees tegelijk niet te star. Denk ook aan je eigen gevoelens en verwerk deze voordat je je baby leert wennen aan de veranderingen die eraan komen.

Laat je nooit afleiden van je gevoel. Neem de tijd om je baby te leren kennen en ga niet te snel weer aan het werk. Neem gewoon een extra week kraamverlof en geniet van je kind.


Het belangrijkste wat je jezelf moet vertellen is dit: ongeacht de tranen die jij of hij zullen huilen op het moment dat je weg moet, met je baby zal het goe gaan en hij zal blij zijn terwijl jij weg bent. Je hebt maandenlang naar de juiste kinderopvang gezocht en nu moet je vertrouwen op je keuze. Bereid jezelf voor op een periode waarin jullie allebei vaker zullen huilen. Maar hou in gedachten dat deze periode snel voorbij zal zijn. Zorg dat de verzorgster goed weet hoe ze je baby moet afleiden met zijn waardevolle trooster of z’n lievelingsspelletje wanneer hij verdrietig is. Omdat je je baby niet kunt uitleggen dat je aan het eind van de dag terug zult zijn, is het best om hem steeds een paar uurtjes per week langer bij de verzorgster te laten. Na een tijdje zal hij dan vanzelf merken dat als je weg bent, je uiteindelijk weer terug zult komen. Hij zal erop vertrouwen dat je hem steeds weer komt ophalen. Ook al is het in het begin moeilijk, na een tijdje zullen jullie vrolijk bij het raam naar elkaar staan zwaaien.

Alles over babies (No Comments)

Heb jij babyvragen? Ik probeer al mijn ervaringen op een rij te zetten, gewoon voor mijzelf, maar ook om andere moeders te informeren. Ik heb heel veel vragen, zoals of tv slecht voor baby is. En tips onderpoepen baby of een praktische vraag zoals; hoe maak je de oortjes schoon van een baby? En soms lijken vragen heel simpel, maar zijn ze heel belangrijk. Zoals een pasgeboren baby weigert de fles of jaloezie broer van pasgeboren baby. En de meest basale vraag van allen; hoe verschoon ik een luier? Tips over luier verschonen vind je hier. Stuk voor stuk belangrijke vraagstukken die wezenlijk en essentieel zijn voor het geluk en welzijn van je kind.

Nog een vraag; hoe vaak baby in bad? En ga zo maar door. Welke oefeningen kraamtijd zijn zinvol? Wat zijn goede en opvoedkundig verantwoorde baby spelletjes? Hoeveel melk drinkt een baby na de kraamtijd? En meer hygienische zaken zoals vervellen billetjes baby. Of vieze handen kraamtijd baby.

Qua eten kan je ook een hoop afwegen. Hoe leer ik mijn baby brood eten? Ik heb zelf erg goede ervaringen met vingervoedsel baby. Verder is je eigen welzijn ook erg belangrijk! Denk aan jezelf. Zo moet je echt tijdig nadenken over kraamtijd bezoek. En vraag jij jezelf af wanneer zijn je borsten weer gevuld met melk? Lees verder op deze site.

Antwoord op alle babyvragen (No Comments)

Ik wil als jonge moeder antwoord krijgen op belangrijke vragen die mijn baby aangaan. Met deze website probeer ik die antwoorden zo goed als mogelijk door te geven aan andere moeders. Hier vind je alle babyvragen online. Als je als lezer commentaar of aanvullingen hebt, dan hoor ik die graag. Je kan per artikel gewoon je commentaar toevoegen hoor!
Er zijn heel veel baby vragen. Hoe verschoon je een baby? Waar moet je op letten tijdens het verschonen van een luier? Hoe moet je je baby wassen? Allemaal zaken die zo makkelijk zijn als je ze eenmaal doet, maar die je gewoon even onder de knie moet krijgen. Zoals het bed verschonen van een baby en hoe je een baby verzorgt. En ook erg belangrijke zaken, zoals veiligheid van je pasgeborene. Ik gebruik een Nanny, dat is een matje onder het matras die bewegingen detecteert en alarmeert als de hartslag stopt. Wellicht wat overdreven, maar erg geruststellend! Een aanrader.