Deze site maakt gebruik van en plaatst mogelijk cookies op uw computer. Wilt u dit niet? Verlaat dan deze website.

Werken en borstvoeding (No Comments)

Lastig om te combineren, werk en borstvoeding. Heb jij zin om in een kolfruimte op je werk te gaan zitten? Kijk eens naar de volgende tips van Pampers:

Dankzij de borstkolven die tegenwoordig beschikbaar zijn, is het mogelijk om weer te gaan werken en gewoon door te gaan met borstvoeding. Als je een hele dag werkt, zul je waarschijnlijk een of twee keer per dag melk moeten kolven, voor je eigen gemak en om melk voor je baby te krijgen. Werkgevers moeten speciale ruimtes hebben waar borstvoedinggevende moeders melk kunnen kolven. Gebruik een kleine koeler om de gekolfde melk in naar huis te nemen. Je zult je baby waarschijnlijk meteen willen voeden wanneer je thuis komt. Als er melk overblijft, kun je die in de koelkast zetten en de volgende dag gebruiken.

Flesvoeding is natuurlijk een stuk handiger. Dat werkt ook prima, en hele generaties zijn er groot mee geworden.

Bron: Pampers

Tips om de fles te geven in combinatie met borstvoeding (No Comments)

Meer weten over hoe je de fles moet geven in combinatie met borstvoeding? Na enkele maanden zullen jij en je baby wel experts zijn op het gebied van het voedingsproces. Als je borstvoeding geeft, zou je kunnen proberen om hem te laten wennen aan het drinken uit een flesje. Dit zal goed van pas komen wanneer je hem bij iemand moet achterlaten of wanneer je nachtelijke voedingen wilt delen met je partner. Jij hoeft niet degene te zijn die het allereerste flesje aanreikt, want je kindje zal kunnen ruiken dat het echte werk erg dichtbij is! Hij zal waarschijnlijk de fles weigeren en in plaats daarvan, naar jou neigen. Laat je partner proberen om hem de eerste fles gekolfde melk of flesvoeding te geven. Hij moet de baby tegen zich aanhouden in een bijna verticale positie en zo de speen in z’n mondje stoppen. De fles moet schuin genoeg gehouden worden zodat de speen om altijd gevuld is met melk en niet met lucht. Je kleintje zal het grootste deel van de speen in zn mond nemen, net zoals hij dat normaal gesproken ook bij de tepel zou doen. Als het de eerste keer niet helemaal lukt, geef dan niet op, maar probeer het gewoon de volgende dag opnieuw. Als alle pogingen met de fles mislukken, kun je je baby altijd nog laten wennen aan het drinken van gekolfde melk uit de speciale babybeker.Het belangrijkste is om rustig en geduldig te blijven en je gevoel te volgen. Borstvoeding is NIET verplicht en je bent zeker niet minder moeder als je flesvoeding geeft!

Meer over borstvoeding (No Comments)

Borstvoeding is best vermoeiend. Maar wel puur natuur en waarschijnlijk het beste voor je baby. Het is geen ramp als borstvoeding niet lukt, en je flesvoeding moet geven!

Als je borstvoeding geeft en je borsten erg gevoelig zijn en daarnaast je baby last heeft van luieruitslag met rode vlekken, dan kan het zijn dat jullie beiden een schimmelinfectie hebben. Deze dient dan behandeld te worden. Ga hiermee naar je huisarts. Jullie krijgen dan waarschijnlijk allebei een middel om de infectie te behandelen en je baby krijgt een crčme of zalf voor zijn billetjes. Gebruik deze zalf niet op uw borsten: hierdoor zouden de melkklieren kunnen verstoppen.

Groeit mijn baby wel genoeg? (No Comments)

Ben je benieuwd of je baby genoeg groeit? Om te beginnen; maak je niet teveel zorgen. Volg de adviezen van het consultatiebureau op. En wees geduldig voor je baby, wees niet te veeleisend en ambitieus.


online adverteren www.m4n.nl Het is normaal dat nieuwe moeders zich zorgen maken over de groei van hun baby: “Eet hij wel genoeg?” “Weegt hij voldoende voor zijn leeftijd?” Vergeet niet dat iedere baby anders is en op een ander moment de bekende mijlpalen in zijn ontwikkeling bereikt. Toch is het belangrijk om op het consultatiebureau de ontwikkeling van je baby te bespreken. Wees niet bang om vragen te stellen, het consultatiebureau is gewend om bezorgde moeders compleet en duidelijk te informeren!
Daar wordt een groeicurve van je baby bijgehouden, waarop zijn ontwikkeling in lengte en gewicht zichtbaar is. Dit wordt bij ieder bezoek bijgewerkt, maar je kunt zelf ook de groei van je baby bijhouden. Hoe beter je geīnformeerd bent over de gezondheid en de ontwikkeling van je baby, hoe beter.

Drinkt mijn baby wel genoeg? (No Comments)

Om te beginnen, bij bijna alles gaat het om het volgen van je gevoel. Pampers heeft een paar goede tips over voeding.Tijdens z’n eerste jaar groeit je baby snel en neemt zijn gewicht snel toe. Je baby heeft regelmatig kleine groeispurten waardoor hij meer honger krijgt dan normaal. Wees niet verrast als je baby om de paar weken opeens een paar dagen chagerijnig en ontevreden is met z’n dagelijkse portie melk. Als je borstvoeding geeft, kan het zijn dat je baby nog steeds honger heeft en in tranen is wanneer je beide borsten leeggedronken zijn. Je lichaam moet dan meer melk aanmaken zodat het de groeiende honger van je kleintje aan kan. Wanneer je een groeispurt verwacht, moet je reageren op je baby’s eisen, door hem vaker te voeden. De voedingswens van je kind kan dus best wel wisselen. Wees daar niet te stringent of te streng in, maar volg je gevoel. Dit is een natuurlijke manier om de melkproductie in je lichaam te stimuleren. Een paar moedertips; drink genoeg en rust ook genoeg uit zodat je lichaam z’n werk kan doen. Maak je geen zorgen over deze tijdelijke veranderingen in je baby’s routine. Ze zullen maar een dag of twee duren, terwijl je melkproductie zichzelf aanpast.Flesvoeding wordt sneller opgenomen in het verteringssysteem dan borstvoeding en daarom nemen baby’s die met de fles gevoedt zijn, langere pauzes tussen het drinken door. Maar net als borstgevoede kinderen, kunnen dagelijkse routines ook van elkaar verschillen. Over het algemeen hangt de hoeveelheid die een kind drinkt, of het nu een met de fles op met de borst gevoed kind is, af van hoe zwaar hij weegt, hoe actief hij is en andere factoren zoals plotselinge groeispurten of erg warm weer. Het belangrijkste is dat je baby zich met plezier voedt, hij geregeld eten krijgt en dat hij ongeveer zes of meer natte luiers per dag produceert. Ontzeg je baby geen extra voedingsbeurt als hij erom huilt. Ook hier geldt weer, wees flexibel en stem de voeding toch echt af op de wensen van je kind. Ook jij hebt wel eens meer of minder honger, bij een baby is dat ook volstrekt normaal! Maar onthoud wel dat hij niet alleen van de honger huilt! Het is verleidelijk om maar gewoon meteen melk te geven wanneer je kleintje huilt, maar in de meeste gevallen liggen de oplossingen ergens anders.