Deze site maakt gebruik van en plaatst mogelijk cookies op uw computer. Wilt u dit niet? Verlaat dan deze website.

Slikken visoliecapsules geen effect (No Comments)

Australische onderzoekers melden dat het slikken van visoliecapsules tijdens de zwangerschap geen gunstige effecten lijkt te hebben. Het zorgt er in elk geval niet voor dat vrouwen een slimmer kind krijgen en ook niet dat vrouwen minder last hebben van depressies. Bij het onderzoek zijn 2400 zwangere vrouwen onderzocht, waarvan de ene helft wel de visoliecapsules slikte. Bij de geboren kinderen werd geen verschil in ontwikkeling gevonden. Ook waren er geen verschillen in gemoedstoestand bij de moeders.

Onderzoekers vinden de uitkomst vreemd omdat het eten van vette vis tijdens de zwangerschap wel gunstig effecten heeft op de ontwikkeling van kinderen, terwijl de visoliecapsules dit niet lijkt te hebben. Mogelijk zijn de vetzuren in de capsules minder bioactief, of zijn er toch andere bestanddelen in vette vis die werkzaam zijn, zoals selenium en jodium.

Conclusie; eet gevarieerd en gezond, dat heeft het beste effect zolang we nog niet alles weten.

Routine is belangrijk voor je baby (No Comments)

Rituelen vormen een belangrijk onderdeel van het naar bed gaan van je baby. Routine is cruciaal voor je kind; rust, regelmaat en reinheid is niets mis mee! Ze kunnen je baby helpen om in slaap te vallen als hij naar bed gaat en om zelf weer in slaap vallen als hij ‘s nachts wakker wordt. Deze vaste gewoonten kunnen bestaan uit even knuffelen in een speciale stoel, een liedje zingen of een bandje afspelen, of lekker met een speciaal dekentje tegen je aan kruipen.Je moet je baby helpen om zijn eigen manier te vinden om weer in slaap te vallen als hij ‘s nachts wakker wordt. Dit betekent dat je in bed moet blijven in plaats van bij het eerste geluidje op te springen. Je moet hem de tijd geven om zelf weer in slaap te vallen. Gun je baby de rust om zelf in slaap te vallen. Hij maakt iedere twee tot drie uur een fase van lichte slaap door, maar hij moet leren hoe hij zelf weer in een diepe slaap kan komen. Onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen van baby’s vanaf de vierde maand rijp genoeg zijn om zes tot twaalf uur te slapen zonder echt wakker te worden.

Welke medicijnen moet je standaard in huis hebben voor je baby (No Comments)

Met een baby in huis is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat je de juiste spullen in je medicijnkastje hebt. Hier volgt een aantal handige tips die worden aanbevolen door Pampers:

 • Telefoonnummers voor noodgevallen
 • Fysiologische zoutoplossing en een druppelaartje voor wanneer je baby verkouden is en een verstopte neus heeft. Gebruik het niet voor zijn oortjes, dat is gevaarlijk.
 • Een klein nagelschaartje of nagelkniptangetje is handig voor het knippen van de babynageltjes.
 • Paracetamol in de vorm van zetpillen, in de juiste dosering voor de leeftijd van je baby.
 • Een thermometer.
 • Vaseline voor luieruitslag, bodylotion om het babyhuidje zacht en soepel te houden en een ontsmettend middel.

  En zorg dat je in elk geval de volgende dingen verwijdert: Aspirine, dit kan bij kinderen een ernstige leverziekte (syndroom van Reye) veroorzaken. Badschuim, dit kan bij jonge baby’s huidirritaties en bij meisjes irritatie aan de blaas veroorzaken. En deodorant of antibacteriële zeep; deze zijn te sterk voor het huidje van je baby.

  Bron: Pampers

 • Hoe word ik weer fit na de zwangerschap? (No Comments)

  Ernstige behoefte om weer strak te zijn na de bevalling? Pak gelijk die ambitie op en houdt hem vast! Ga gelijk na de zwangerschap niet teveel eten en probeer zo snel mogelijk weer lichamelijk te bewegen.

  Pampers heeft uitstekende tips om weer af te vallen na de zwangerschap. Toen je zwanger was, produceerde je lichaam relaxine. Dit zijn hormomen die de ligamenten in je gewrichten en spieren, elastischer maken, om de rekkingen aan te kunnen die zich plaats vonden in je onderbuik. Het effect van deze hormonen houdt nog een tijdje na de geboorte aan en daarom zul je de komende zes maanden erg voorzichtig moeten zijn wanneer je traint. Maar zo lang je de simpele richtlijnen volgt, is het nu de perfecte tijd om te beginnen met een dagelijks programma van rustige, postnatale oefeningen om jezelf weer in vorm te krijgen.

  Besef dat het net zolang duurt om zwanger te zijn als om te ontzwangeren, allebei negen maanden. Gun jezelf dus 9 maanden om weer langzaam maar zeker fit en sterk te worden.  Welke oefeningen kun je doen om weer fit te worden? Vraag je huisarts om advies over oefeningen als je van plan bent om naar een sportschool te gaan of als je wil beginnen met wat intensievere sporten, vooral als waneer je een keizersnede hebt gehad. Voor dagelijkse, huiselijke oefeningen, kan je deze simpele tips volgen: Draag altijd een goed ondersteunende BH en sport nadat je je baby hebt gevoed, zodat je borsten niet zwaar zijn door de melk. Ga op blote voeten of draag trainingsschoenen, zodat je niet valt. Zorg dat je genoeg vocht binnen krijgt. Dring jezelf niets op en stop wanneer je je ongemakkelijk begint te voelen, of pijn krijgt. Denk eraan dat het hier een langzame spieropbouwing gaat en dat proces moet dus geleidelijk verlopen. Warm jezelf op en begin makkelijk. Begin met het rustig rekken van je hoofd naar je tenen en concentreer je daarna op je buik- en onderbuikspieren.  Grijp je dagelijkse activiteiten aan als kansen om oefeningen te doen. Stap bijvoorbeeld in een goed gelijke tred, als je de kinderwagen duwt. Lopen is goed voor het hele lichaam. Span en ontspan je buikspieren zolang en wanneer je wilt als je zit (wanneer je je baby voedt, wanneer je aan een bureau werkt, terwijl je tv kijkt, wanneer je in de auto rijdt). Doe sit-ups als je kleintje tegen je gebogen knieën aan ligt en speel kiekeboe elke keer als je omhoog komt. Of leg je baby naast je neer op een deken. Hij zal ervan genieten om mee te doen met je oefeningen en zal misschien zelfs z’n eigen armen en benen optillen om je te proberen na te doen. Er zijn dus zat mogelijkheden om je lichaam weer op oude sterkte te krijgen. Je zal merken dat je gaandeweg er prima op vooruit gaat.

  Groeit mijn baby wel genoeg? (No Comments)

  Ben je benieuwd of je baby genoeg groeit? Om te beginnen; maak je niet teveel zorgen. Volg de adviezen van het consultatiebureau op. En wees geduldig voor je baby, wees niet te veeleisend en ambitieus.


  online adverteren www.m4n.nl Het is normaal dat nieuwe moeders zich zorgen maken over de groei van hun baby: “Eet hij wel genoeg?” “Weegt hij voldoende voor zijn leeftijd?” Vergeet niet dat iedere baby anders is en op een ander moment de bekende mijlpalen in zijn ontwikkeling bereikt. Toch is het belangrijk om op het consultatiebureau de ontwikkeling van je baby te bespreken. Wees niet bang om vragen te stellen, het consultatiebureau is gewend om bezorgde moeders compleet en duidelijk te informeren!
  Daar wordt een groeicurve van je baby bijgehouden, waarop zijn ontwikkeling in lengte en gewicht zichtbaar is. Dit wordt bij ieder bezoek bijgewerkt, maar je kunt zelf ook de groei van je baby bijhouden. Hoe beter je geīnformeerd bent over de gezondheid en de ontwikkeling van je baby, hoe beter.