Deze site maakt gebruik van en plaatst mogelijk cookies op uw computer. Wilt u dit niet? Verlaat dan deze website.

Slikken visoliecapsules geen effect (No Comments)

Australische onderzoekers melden dat het slikken van visoliecapsules tijdens de zwangerschap geen gunstige effecten lijkt te hebben. Het zorgt er in elk geval niet voor dat vrouwen een slimmer kind krijgen en ook niet dat vrouwen minder last hebben van depressies. Bij het onderzoek zijn 2400 zwangere vrouwen onderzocht, waarvan de ene helft wel de visoliecapsules slikte. Bij de geboren kinderen werd geen verschil in ontwikkeling gevonden. Ook waren er geen verschillen in gemoedstoestand bij de moeders.

Onderzoekers vinden de uitkomst vreemd omdat het eten van vette vis tijdens de zwangerschap wel gunstig effecten heeft op de ontwikkeling van kinderen, terwijl de visoliecapsules dit niet lijkt te hebben. Mogelijk zijn de vetzuren in de capsules minder bioactief, of zijn er toch andere bestanddelen in vette vis die werkzaam zijn, zoals selenium en jodium.

Conclusie; eet gevarieerd en gezond, dat heeft het beste effect zolang we nog niet alles weten.

Groeispurt baby (No Comments)

Je baby kan ingelijkmatig groeien. Elke baby maakt een of meerdere keren een groeispurt. Helaas weet je niet wanneer dat is, het is niet te voorspellen. Dit betekent dat je er rekening mee moet houden, dat je baby of kind een bepaalde maat maar heel kort kan hebben. Mijn tip is dan ook; koop niet teveel kleren tegelijkertijd met een bepaalde maat. Koop gespreid en koop verschillende maten. En koop vooral niet te ver van voren. Voor je het weet, zal je kind die leuke dure winterschoenen of winterjas geeneens dragen, omdat ze die pas in de zomer past.