Deze site maakt gebruik van en plaatst mogelijk cookies op uw computer. Wilt u dit niet? Verlaat dan deze website.

Welke medicijnen moet je standaard in huis hebben voor je baby (No Comments)

Met een baby in huis is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat je de juiste spullen in je medicijnkastje hebt. Hier volgt een aantal handige tips die worden aanbevolen door Pampers:

 • Telefoonnummers voor noodgevallen
 • Fysiologische zoutoplossing en een druppelaartje voor wanneer je baby verkouden is en een verstopte neus heeft. Gebruik het niet voor zijn oortjes, dat is gevaarlijk.
 • Een klein nagelschaartje of nagelkniptangetje is handig voor het knippen van de babynageltjes.
 • Paracetamol in de vorm van zetpillen, in de juiste dosering voor de leeftijd van je baby.
 • Een thermometer.
 • Vaseline voor luieruitslag, bodylotion om het babyhuidje zacht en soepel te houden en een ontsmettend middel.

  En zorg dat je in elk geval de volgende dingen verwijdert: Aspirine, dit kan bij kinderen een ernstige leverziekte (syndroom van Reye) veroorzaken. Badschuim, dit kan bij jonge baby’s huidirritaties en bij meisjes irritatie aan de blaas veroorzaken. En deodorant of antibacteriĆ«le zeep; deze zijn te sterk voor het huidje van je baby.

  Bron: Pampers

 • Inentingen voor je baby (No Comments)

  Prikken voor je baby; niet leuk. Maar wel erg belangrijk!

  Zorg dat de inentingen van je baby op schema zijn. Om je kind te beschermen tegen verschillende ziektes is het belangrijk om geen enkele van de vele inentingen die je baby in zijn eerste twee levensjaren nodig heeft over te slaan. Let op de oproepen die je hiervoor krijgt. Baby’s krijgen hun inentingen op het consultatiebureau. In het groeiboek van je baby kun je alles precies bijhouden. Zorg dat je dit bij al je bezoeken aan het consultatiebureau meeneemt. Neem het ook mee als je met je baby naar de huisarts, een specialist of het ziekenhuis gaat. Het is belangrijk dat dit boekje steeds wordt bijgehouden.

  Je baby kan flink van slag raken van de reactie op de prikken. Zorg daarom dat je baby na de inentingen de rest van de dag kan uitrusten. Kortom, anticipeer op een ziek kind, en dan valt het altijd mee!

  Alles over je baby (No Comments)

  Heb jij vragen over je baby? Wij proberen antwoord te geven op alle babyvragen. Of het nou gaat om baby wassen of je baby blijft om eten vragen, vind hier alle baby vragen en antwoorden. En er is niet altijd een volledig juist antwoord hoor. Zo krijg je op de vraag; hoe vaak baby wassen, zeer uiteenlopende antwoorden. Onze tip is dan ook, volg je gevoel. En heb je toch twijfels, wat heel normaal is, vraag het dan even na bij je verloskundige, het consultatiebureau of je huisarts.


  buikbanden 300x250

  De meest gekozen onderwerpen zijn;

 • Kraamtijd
 • Baby vragen
 • Flesvoeding
 • Slapen
 • Afvallen
 • Borstvoeding
 • Reizen


 • Zwanger en griepepidemie

  Er is net nieuws gekomen over de mexicaanse griep. Alle aanstaande moeders, zwangere vrouwen, die meer dan drie maanden zwanger zijn, moeten worden ingeent, dit meldt het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport op 2 november jl..


  Kinderen en griepepidemie

  Waarschijnlijk valt de griepepidemie hartstikke mee, maar het is toch goed om op mogelijke symptomen van mexicaanse griep te letten, zeker bij babies, dreumes en peuters. De symptomen van Nieuwe Influenza A lijken veel op die van gewone griep. De verschijnselen die het meest voorkomen zijn; koorts, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, moeheid, droge hoest en soms diarree. Lees op Grieppandemie.nl meer hierover.


  Alles over babies (No Comments)

  Heb jij babyvragen? Ik probeer al mijn ervaringen op een rij te zetten, gewoon voor mijzelf, maar ook om andere moeders te informeren. Ik heb heel veel vragen, zoals of tv slecht voor baby is. En tips onderpoepen baby of een praktische vraag zoals; hoe maak je de oortjes schoon van een baby? En soms lijken vragen heel simpel, maar zijn ze heel belangrijk. Zoals een pasgeboren baby weigert de fles of jaloezie broer van pasgeboren baby. En de meest basale vraag van allen; hoe verschoon ik een luier? Tips over luier verschonen vind je hier. Stuk voor stuk belangrijke vraagstukken die wezenlijk en essentieel zijn voor het geluk en welzijn van je kind.

  Nog een vraag; hoe vaak baby in bad? En ga zo maar door. Welke oefeningen kraamtijd zijn zinvol? Wat zijn goede en opvoedkundig verantwoorde baby spelletjes? Hoeveel melk drinkt een baby na de kraamtijd? En meer hygienische zaken zoals vervellen billetjes baby. Of vieze handen kraamtijd baby.

  Qua eten kan je ook een hoop afwegen. Hoe leer ik mijn baby brood eten? Ik heb zelf erg goede ervaringen met vingervoedsel baby. Verder is je eigen welzijn ook erg belangrijk! Denk aan jezelf. Zo moet je echt tijdig nadenken over kraamtijd bezoek. En vraag jij jezelf af wanneer zijn je borsten weer gevuld met melk? Lees verder op deze site.

  Antwoord op alle babyvragen (No Comments)

  Ik wil als jonge moeder antwoord krijgen op belangrijke vragen die mijn baby aangaan. Met deze website probeer ik die antwoorden zo goed als mogelijk door te geven aan andere moeders. Hier vind je alle babyvragen online. Als je als lezer commentaar of aanvullingen hebt, dan hoor ik die graag. Je kan per artikel gewoon je commentaar toevoegen hoor!
  Er zijn heel veel baby vragen. Hoe verschoon je een baby? Waar moet je op letten tijdens het verschonen van een luier? Hoe moet je je baby wassen? Allemaal zaken die zo makkelijk zijn als je ze eenmaal doet, maar die je gewoon even onder de knie moet krijgen. Zoals het bed verschonen van een baby en hoe je een baby verzorgt. En ook erg belangrijke zaken, zoals veiligheid van je pasgeborene. Ik gebruik een Nanny, dat is een matje onder het matras die bewegingen detecteert en alarmeert als de hartslag stopt. Wellicht wat overdreven, maar erg geruststellend! Een aanrader.