Deze site maakt gebruik van en plaatst mogelijk cookies op uw computer. Wilt u dit niet? Verlaat dan deze website.

Baby tips (No Comments)

Ben ik weer

Ik was even afwezig, maar nu ben ik er weer. Ik beheer al enige jaren de blog Babyvragen.com. De laatste twee jaar was het er niet zo van gekomen; te druk met mijn eigen baby’s! 😉 Nog sorry voor mijn trouwe lezeressen. Maar vanaf nu wil ik toch weer verder met mijn blog. Ik hoop dat veel moeders dit lezen en met leuke reacties komen. Dus we gaan het nu langzaam weer oppakken.


Leuke tips voor ouders met een baby

Op zoek naar leuke tips en slimme adviezen voor baby’s? Op Jonge Gezinnen hebben ze een leuke hoek met allemaal weetjes en tips voor ouders met een baby. Of het nu gaat om gezonde fruithapjes, hoe je een baby op een fiets kan meenemen, hoe je ze goed laat slapen en en hoe je op een ontspannen manier met een baby op vakantie kan gaan. Ook een leuke tip; de Online zwangerschapskalender!

Baby vragen en antwoorden (No Comments)

Heb jij als jonge moeder vragen over je baby? Wij proberen hier antwoorden te geven. Van vragen over groeispurt baby tot tips voor afvallen na keizersnede, hier vind je alle baby vragen en antwoorden. Voor het eerst je baby verschonen, of ideeen om je baby beter te laten eten of slapen; heel veel moeders vragen zich dingen af maar vinden het lastig om dit te delen.

Op Baby Vragen geven wij ideeen en tips voor jonge moeders. Deel je mening en laten we samen als moeders onze kennis en ervaringen uitwisselen. Mama zijn is iets prachtigs, deel het geluk en lees als je het even niet weet wat voor suggesties en informatie wellicht nuttig en zinvol voor jou kan zijn. Hoe kan jij het beste je baby verzorgen en opvoeden? Reizen met je baby of op vakantie, waar moet je op letten? Goed eten en slapen, hoe werkt dat precies voor een jonge baby? En ga zo maar door.

Kinderwagen (No Comments)

Wanneer je voor het eerst een kindje verwacht, ga je natuurlijk gelijk op zoek naar je droomkinderwagen. Een wandelwagen voor je baby is echt belangrijk. Maar let op; kijk niet alleen naar de kleur en het model. Belangrijker dan de looks is het gebruiksgemak. Met name het zitgedeelte van het buggyzitje is van belang. Het is namelijk heerlijk als je kindje vanaf 6 maanden al een beetje rechtop kan zitten, maar dat kan niet in elke kinderwagen. Bovendien is het nog leuker als het kindje naar je toe kan kijken. Het rare is, dat dit punt in geen enkele grote babywinkel of babywarenhuis wordt medegedeeld. Maar ik ken zeker een paar ouders die achteraf spijt hebben van de te goedkoop gekochte kinderwagen. Ik raad wel aan de combiwagen buggaboo en kinderwagen Quinny. Ik raad niet aan de kinderwagen X adventure en dergelijk. Het loont echt de moeite om een paar honderd euro extra uit te geven, en anders tweedehands bij marktplaats een kinderwagen te kopen.

Hoe reis ik handig met mijn baby? (No Comments)

Houdt bij reizen rekening met je baby. Het geeft het meest rust bij jou en bij je kind als je je goed voorbereidt en al het nodige bij je hebt. Je hoeft geen pakezel te worden, maar je kan best een hoop meenemen. Let maar op, dat geeft een hoop rust.Hier volgt een reistip van Pampers voor ouders die met hun baby naar een andere tijdzone reizen. Je kunt je baby helpen om aan het tijdsverschil te wennen. Als je vroeg op de dag op uw bestemming aankomt, laat hem dan niet langer dan een uurtje slapen, zodat hij ‘s avonds flink moe is. Als je ‘s avonds aankomt, houd hem dan onderweg zoveel mogelijk wakker. Klinkt dit vermoeiend? Dat is het ook. Maar het kan je wel helpen om je baby snel aan het tijdsverschil te laten wennen. Kortom, een prima eenvoudige tip die goed werkt.

Op pad met je baby … (No Comments)

Lekker aan de wandel met je kid! Om optimaal te reizen als gezinnetje, laat je je baby de agenda en de pas bepalen, natuurlijk tot bepaalde hoogte. Voorbereiding is de sleutel tot succes, dus plan alles tot in detail van tevoren en besteed voldoende aandacht aan het meenemen van het juiste eten, kleren en benodigdheden. Dit betekent ook dat je altijd een soort EHBO-kit moet meenemen. Hier zijn wat tips voor je om aan te denken:Als je borstvoeding geeft, dan heeft je baby altijd te eten. Maar neem wel extra water voor jezelf mee want door je borstvoeding verlies je veel vocht en door het reizen zal je alleen maar meer dorst krijgen. Als je flesvoeding geeft, gebruik dan flesjes water om je baby’s flesjes aan te maken, of nog beter… investeer in wat kant-en klaar flesvoeding voor het uitstapje. Babydoekjes zijn essentieel wanneer je op reis bent. Ze zijn niet alleen goed voor het verschonen, maar ook erg handig om ieders gezicht en handen schoon te houden zodat je minder bacteriën en infecties van de buitenwereld opvangt. Als je je baby op openbare plaatsen verschoont, veeg dan met de doekjes eerst de ondergrond schoon en doe hetzelfde wanneer je klaar bent. Plan voldoende rustpauzes voor jou en je baby. Stel jezelf erop in dat je geen enkele planning zal gaan halen. Alles duurt in het begin tien keer zo lang. In het begin zal je het merken, je komt overal een uurtje te laat. En dat geeft helemaal niets.

Je kleintje neem je liever niet mee op een schip. Het beste is om hiermee te wachten tot hij oud en groot genoeg is dat hij een goed passend reddingsvest aan kan trekken. Wanneer de tijd gekomen is, is het misschien ook waard om te investeren in zijn eigen reddingsvest, want niet op elk schip hebben ze de juiste maten.Als je je zorgen maakt over het reizen met je baby, vraag dan om advies van je huisarts. Geniet van deze nieuwe ervaring en als het je baby’s eerste vakantie is, vergeet dan niet om genoeg foto’s te nemen voor het gezinsalbum.