Deze site maakt gebruik van en plaatst mogelijk cookies op uw computer. Wilt u dit niet? Verlaat dan deze website.

Baby tips (No Comments)

Ben ik weer

Ik was even afwezig, maar nu ben ik er weer. Ik beheer al enige jaren de blog Babyvragen.com. De laatste twee jaar was het er niet zo van gekomen; te druk met mijn eigen baby’s! 😉 Nog sorry voor mijn trouwe lezeressen. Maar vanaf nu wil ik toch weer verder met mijn blog. Ik hoop dat veel moeders dit lezen en met leuke reacties komen. Dus we gaan het nu langzaam weer oppakken.


Leuke tips voor ouders met een baby

Op zoek naar leuke tips en slimme adviezen voor baby’s? Op Jonge Gezinnen hebben ze een leuke hoek met allemaal weetjes en tips voor ouders met een baby. Of het nu gaat om gezonde fruithapjes, hoe je een baby op een fiets kan meenemen, hoe je ze goed laat slapen en en hoe je op een ontspannen manier met een baby op vakantie kan gaan. Ook een leuke tip; de Online zwangerschapskalender!

Zorgeloos slapen voor mama (No Comments)

Een echte tip waar ik erg blij mee ben, is de Nannycare. Voor mensen die het moeilijk vinden om hun kind los te laten, of 36 keer per nacht kijken of hun baby nog in orde is, raad ik de Nanny aan. Dat is een vrij simpel detectiematje dat de hartslag meet van je kind. Werkelijk perfect. Het is zo groot als een A4-tje en je stopt het onder de matras. Zodra er 10 seconden geen beweging of ademenen is, gaat het alarm af. Ik heb hier erg goede ervaringen mee, het is toch een extra zekerheid, al is niets natuurlijk echt zeker. Veel beter dan een idiote camera waar je niet echt op kijkt, of andere rare dingen.
Kijk hier voor het nannycare baby sensormatje. Behalve de Nanny-care heb je ook nog een ander product die hetzelfde biedt, maar daar heb ik geen ervaring mee. Vanwege het formaat van een A4 past hij in allerlei soorten kinderbedjes en wiegjes. Dus ook op reis handig!

banner 300x250

Welkom op Babyvragen (No Comments)

Ik ben erg blij om met deze website te beginnen! Ik ben een jonge moeder van 30 jaar en zal mijn ervaringen met mijn pasgeboren baby met jullie delen. Alle ervaringen die ik heb opgedaan en alle tips en weetjes die ik op internet vind, zowel tijdens mijn zwangerschap als nu tijdens mijn kraamtijd en korte moederschap, zal ik op deze website op gaan nemen! Ik noem wat onderwerpen; keizersnede, bezoek tijdens kraamtijd, de zwangerschap, hoe voel je je lekker, weer aan het werk gaan, het dilemma tussen bij je kind zijn en werken, flesvoeding, en nog vele andere onderwerpen.

Ik hoop andere moeders te kunnen helpen en een klein bedragje bij te verdienen aan de reclame’s. Dus klikken graag (aanstaande) moeders!

Mama

Routine is belangrijk voor je baby (No Comments)

Rituelen vormen een belangrijk onderdeel van het naar bed gaan van je baby. Routine is cruciaal voor je kind; rust, regelmaat en reinheid is niets mis mee! Ze kunnen je baby helpen om in slaap te vallen als hij naar bed gaat en om zelf weer in slaap vallen als hij ‘s nachts wakker wordt. Deze vaste gewoonten kunnen bestaan uit even knuffelen in een speciale stoel, een liedje zingen of een bandje afspelen, of lekker met een speciaal dekentje tegen je aan kruipen.Je moet je baby helpen om zijn eigen manier te vinden om weer in slaap te vallen als hij ‘s nachts wakker wordt. Dit betekent dat je in bed moet blijven in plaats van bij het eerste geluidje op te springen. Je moet hem de tijd geven om zelf weer in slaap te vallen. Gun je baby de rust om zelf in slaap te vallen. Hij maakt iedere twee tot drie uur een fase van lichte slaap door, maar hij moet leren hoe hij zelf weer in een diepe slaap kan komen. Onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen van baby’s vanaf de vierde maand rijp genoeg zijn om zes tot twaalf uur te slapen zonder echt wakker te worden.

Hoe leer ik mijn baby om zelf te slapen? (No Comments)

Wat zijn de basisregels om je baby goed te laten slapen? Nou, allereerst gaat het om rust, regelmaat en reinheid. In dit geval zijn de eerste twee belangrijk. Het begint met een goed naar bed gaan ritueel. En daarna is het belangrijk dat je je kind leert om zelf in te slapen. Dit is cruciaal!

online adverteren www.m4n.nl

Als jij je kind telkens moet helpen om in te slapen, dan is het logisch dat jij dat de komende jaren moet blijven doen. En dat lijkt mij niet wenselijk. Daarom; ren niet meteen naar je baby als die een kik geeft. Daarmee verpest je de slaaptoekomst van je baby en die van jezelf. Als je meteen naar z’n kamer toe rent, elke keer wanneer hij ook maar een zacht geluidje maakt, zal hem dat alleen maar leren dat hij niet zelf kan overgaan van lichte naar diepe slaap. Wanneer hij wakker wordt na een goede rust, graai hem dan niet meteen z’n wiegje uit, wanneer hij net zijn ogen open doet. Laat hem even wennen aan het wakker zijn en het liggen in z’n wiegje. En mocht je ‘s-avonds wel naar je babies wiegje moeten gaan, probeer dan zo rustig en zachtjes mogelijk te doen. Als je ervan overtuigd bent dat je kleine geen honger heeft en ook geen schone luier nodig heeft, haal hem dan niet uit bed. Probeer hem weer te laten slapen door zachtjes over zijn hoofdje te aaien of met een kalmerende stem tegen hem te praten en verlaat de kamer zodra hij weer stil wordt. Gun je baby de kans om te leren hoe belangrijk het is om zelf te gaan slapen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan; maar dit zijn even de basisregels.