Deze site maakt gebruik van en plaatst mogelijk cookies op uw computer. Wilt u dit niet? Verlaat dan deze website.

Kinderwagen (No Comments)

Wanneer je voor het eerst een kindje verwacht, ga je natuurlijk gelijk op zoek naar je droomkinderwagen. Een wandelwagen voor je baby is echt belangrijk. Maar let op; kijk niet alleen naar de kleur en het model. Belangrijker dan de looks is het gebruiksgemak. Met name het zitgedeelte van het buggyzitje is van belang. Het is namelijk heerlijk als je kindje vanaf 6 maanden al een beetje rechtop kan zitten, maar dat kan niet in elke kinderwagen. Bovendien is het nog leuker als het kindje naar je toe kan kijken. Het rare is, dat dit punt in geen enkele grote babywinkel of babywarenhuis wordt medegedeeld. Maar ik ken zeker een paar ouders die achteraf spijt hebben van de te goedkoop gekochte kinderwagen. Ik raad wel aan de combiwagen buggaboo en kinderwagen Quinny. Ik raad niet aan de kinderwagen X adventure en dergelijk. Het loont echt de moeite om een paar honderd euro extra uit te geven, en anders tweedehands bij marktplaats een kinderwagen te kopen.

Einde van het zwangerschapsverlof (No Comments)

Maak jij je zorgen om het einde van je zwangerschapsverlof? Bang dat het afscheid te zwaar gaat vallen? Om te beginnen is het geen afscheid, maar het begin van een nieuwe fase, die je zeer waarschijnlijk erg goed gaat bevallen. Een leuke balans tussen thuis, je kind en je eigen dingen, zoals je werk, je vrienden of je hobbies. Pampers heeft wat bemoedigende adviezen voor je.


online adverteren www.m4n.nl

Het is moeilijk voor een moeder om niet bij haar kind te zijn. En voordat je klaar bent om je kind te helpen hierbij het omgaan met de scheiding, moet je je zelf gerust voelen. Wennen aan de idee is een goed begin. In de weken voordat je terug gaat werken, kun je een babysitter inhuren of de kleine bij een goede vriend of een familielid achterlaten voor een paar keer en steeds langere periodes. Gebruik de laatste weken van je zwangerschapsverlof om de persoon of personen te leren kennen die voor je kind zullen zorgen wanneer je aan het werk bent. Hierdoor zul je je een stuk zekerder voelen over je keuze en het zal de overgang makkelijker maken wanneer je je baby uiteindelijk echt achter moet laten. Jij bent verantwoordelijk voor het welzijn van je kind, dus er is niets mis mee dat je hier een goed gevoel bij wilt hebben. Twijfel nooit aan je gevoel en wees tegelijk niet te star. Denk ook aan je eigen gevoelens en verwerk deze voordat je je baby leert wennen aan de veranderingen die eraan komen.

Laat je nooit afleiden van je gevoel. Neem de tijd om je baby te leren kennen en ga niet te snel weer aan het werk. Neem gewoon een extra week kraamverlof en geniet van je kind.


Het belangrijkste wat je jezelf moet vertellen is dit: ongeacht de tranen die jij of hij zullen huilen op het moment dat je weg moet, met je baby zal het goe gaan en hij zal blij zijn terwijl jij weg bent. Je hebt maandenlang naar de juiste kinderopvang gezocht en nu moet je vertrouwen op je keuze. Bereid jezelf voor op een periode waarin jullie allebei vaker zullen huilen. Maar hou in gedachten dat deze periode snel voorbij zal zijn. Zorg dat de verzorgster goed weet hoe ze je baby moet afleiden met zijn waardevolle trooster of z’n lievelingsspelletje wanneer hij verdrietig is. Omdat je je baby niet kunt uitleggen dat je aan het eind van de dag terug zult zijn, is het best om hem steeds een paar uurtjes per week langer bij de verzorgster te laten. Na een tijdje zal hij dan vanzelf merken dat als je weg bent, je uiteindelijk weer terug zult komen. Hij zal erop vertrouwen dat je hem steeds weer komt ophalen. Ook al is het in het begin moeilijk, na een tijdje zullen jullie vrolijk bij het raam naar elkaar staan zwaaien.

Routine is belangrijk voor je baby (No Comments)

Rituelen vormen een belangrijk onderdeel van het naar bed gaan van je baby. Routine is cruciaal voor je kind; rust, regelmaat en reinheid is niets mis mee! Ze kunnen je baby helpen om in slaap te vallen als hij naar bed gaat en om zelf weer in slaap vallen als hij ‘s nachts wakker wordt. Deze vaste gewoonten kunnen bestaan uit even knuffelen in een speciale stoel, een liedje zingen of een bandje afspelen, of lekker met een speciaal dekentje tegen je aan kruipen.Je moet je baby helpen om zijn eigen manier te vinden om weer in slaap te vallen als hij ‘s nachts wakker wordt. Dit betekent dat je in bed moet blijven in plaats van bij het eerste geluidje op te springen. Je moet hem de tijd geven om zelf weer in slaap te vallen. Gun je baby de rust om zelf in slaap te vallen. Hij maakt iedere twee tot drie uur een fase van lichte slaap door, maar hij moet leren hoe hij zelf weer in een diepe slaap kan komen. Onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen van baby’s vanaf de vierde maand rijp genoeg zijn om zes tot twaalf uur te slapen zonder echt wakker te worden.

Hoe word ik weer fit na de zwangerschap? (No Comments)

Ernstige behoefte om weer strak te zijn na de bevalling? Pak gelijk die ambitie op en houdt hem vast! Ga gelijk na de zwangerschap niet teveel eten en probeer zo snel mogelijk weer lichamelijk te bewegen.

Pampers heeft uitstekende tips om weer af te vallen na de zwangerschap. Toen je zwanger was, produceerde je lichaam relaxine. Dit zijn hormomen die de ligamenten in je gewrichten en spieren, elastischer maken, om de rekkingen aan te kunnen die zich plaats vonden in je onderbuik. Het effect van deze hormonen houdt nog een tijdje na de geboorte aan en daarom zul je de komende zes maanden erg voorzichtig moeten zijn wanneer je traint. Maar zo lang je de simpele richtlijnen volgt, is het nu de perfecte tijd om te beginnen met een dagelijks programma van rustige, postnatale oefeningen om jezelf weer in vorm te krijgen.

Besef dat het net zolang duurt om zwanger te zijn als om te ontzwangeren, allebei negen maanden. Gun jezelf dus 9 maanden om weer langzaam maar zeker fit en sterk te worden.Welke oefeningen kun je doen om weer fit te worden? Vraag je huisarts om advies over oefeningen als je van plan bent om naar een sportschool te gaan of als je wil beginnen met wat intensievere sporten, vooral als waneer je een keizersnede hebt gehad. Voor dagelijkse, huiselijke oefeningen, kan je deze simpele tips volgen: Draag altijd een goed ondersteunende BH en sport nadat je je baby hebt gevoed, zodat je borsten niet zwaar zijn door de melk. Ga op blote voeten of draag trainingsschoenen, zodat je niet valt. Zorg dat je genoeg vocht binnen krijgt. Dring jezelf niets op en stop wanneer je je ongemakkelijk begint te voelen, of pijn krijgt. Denk eraan dat het hier een langzame spieropbouwing gaat en dat proces moet dus geleidelijk verlopen. Warm jezelf op en begin makkelijk. Begin met het rustig rekken van je hoofd naar je tenen en concentreer je daarna op je buik- en onderbuikspieren.Grijp je dagelijkse activiteiten aan als kansen om oefeningen te doen. Stap bijvoorbeeld in een goed gelijke tred, als je de kinderwagen duwt. Lopen is goed voor het hele lichaam. Span en ontspan je buikspieren zolang en wanneer je wilt als je zit (wanneer je je baby voedt, wanneer je aan een bureau werkt, terwijl je tv kijkt, wanneer je in de auto rijdt). Doe sit-ups als je kleintje tegen je gebogen knieĆ«n aan ligt en speel kiekeboe elke keer als je omhoog komt. Of leg je baby naast je neer op een deken. Hij zal ervan genieten om mee te doen met je oefeningen en zal misschien zelfs z’n eigen armen en benen optillen om je te proberen na te doen. Er zijn dus zat mogelijkheden om je lichaam weer op oude sterkte te krijgen. Je zal merken dat je gaandeweg er prima op vooruit gaat.

Helaas, het zwangerschapsverlof is over (No Comments)

Geen leuk vooruitzicht, maar onvermijdelijk; het zwangerschapsverlof houdt een keertje op. Geniet van de kraamtijd en laat die tijd je door niemand afpakken, ook niet door bezitterige familie! Maar besef gewoon dat er een eind komt aan de kraamtijd, maar dat er daarna een ontzettend leuke en nieuwe fase op volgt. Stel het dus niet teveel uit, en probeer er het leuke van in te zien. Terugkijkend valt de stap reuze mee, geloof me!

Wanneer je eenmaal de datum weet waarop je weer zal beginnen met werken, gebruik dan de tijd die je hebt om jezelf en je kindje daarop voor te bereiden. Raak gewend aan het idee dat je je kind regelmatig bij anderen achter zal moeten laten. Hierdoor zal je wennen aan het idee dat jullie niet altijd bij elkaar kunnen zijn. Zorg dat je kindje, wanneer je weg bent, dingen bij zich heeft die hem kunnen troosten. Iets bekends wat de geur van thuis of van mama bij zich heeft, kan hem helpen op momenten dat hij zich angstig voelt. Laat de overgang naar het kinderdagverblijf of oppas geleidelijk gaan en gooi hem niet meteen in het diepe. Neem je baby misschien een week of twee, voordat je daadwerkelijk weer begint met werken, mee naar de verzorg(st)er, zodat je de tijd langzaam op kunt bouwen. Een uur of twee in de eerste paar dagen en dan opbouwen tot een halve dag en uiteindelijk hele dagen. Maar wees wel voorbereid op wat tranen (waarschijnlijk van jou!). De eerste dagen is moeilijk! Besef dat goed, en probeer ook je directe (werk)omgeving in te lichten dat je het die eerste dagen even extra moeilijk zal hebben.

Je moet ook beseffen dat je baby’s reactie op het kinderdagverblijf of de oppas op bepaalde punten in zijn ontwikkeling zal veranderen, afhankelijk van wat er omgaat in z’n kleine wereld en in hemzelf. Waar hij je eerst gewoon gedag zwaaide zal hij na een tijdje misschien in tranen aan je benen blijven hangen. Later zal je waarschijnlijk met hem moeten worstelen om je baby weg te krijgen bij al het plezier wat hij daar heeft en zal hij het niet bepaald leuk vinden om terug naar huis te gaan. Dus wees voorbereid voor ups en downs wanneer je hem bij de verzorgster afzet en ophaalt. Maar wees ook gerust, zo lang je je prettig voelt over de keuze van zorg, zal je kindje het gewoon goed maken terwijl jij aan het werk bent.