Deze site maakt gebruik van en plaatst mogelijk cookies op uw computer. Wilt u dit niet? Verlaat dan deze website.

Leuke app voor ouders (No Comments)

Nutricia biedt de Baby Connection app voor iPhone en iPad aan. De app heeft twee versies: een mama- en een papaversie. Met de applicatie worden ouders geinformeerd over de zwangerschap en kraamtijd. Het is vooral handig voor papa’s om goed de belevenissen van de baby en de moeder te volgen.

Bron: Baby Connection: App voor aanstaande ouders

Kinderwagen (No Comments)

Wanneer je voor het eerst een kindje verwacht, ga je natuurlijk gelijk op zoek naar je droomkinderwagen. Een wandelwagen voor je baby is echt belangrijk. Maar let op; kijk niet alleen naar de kleur en het model. Belangrijker dan de looks is het gebruiksgemak. Met name het zitgedeelte van het buggyzitje is van belang. Het is namelijk heerlijk als je kindje vanaf 6 maanden al een beetje rechtop kan zitten, maar dat kan niet in elke kinderwagen. Bovendien is het nog leuker als het kindje naar je toe kan kijken. Het rare is, dat dit punt in geen enkele grote babywinkel of babywarenhuis wordt medegedeeld. Maar ik ken zeker een paar ouders die achteraf spijt hebben van de te goedkoop gekochte kinderwagen. Ik raad wel aan de combiwagen buggaboo en kinderwagen Quinny. Ik raad niet aan de kinderwagen X adventure en dergelijk. Het loont echt de moeite om een paar honderd euro extra uit te geven, en anders tweedehands bij marktplaats een kinderwagen te kopen.

Werken en borstvoeding (No Comments)

Lastig om te combineren, werk en borstvoeding. Heb jij zin om in een kolfruimte op je werk te gaan zitten? Kijk eens naar de volgende tips van Pampers:

Dankzij de borstkolven die tegenwoordig beschikbaar zijn, is het mogelijk om weer te gaan werken en gewoon door te gaan met borstvoeding. Als je een hele dag werkt, zul je waarschijnlijk een of twee keer per dag melk moeten kolven, voor je eigen gemak en om melk voor je baby te krijgen. Werkgevers moeten speciale ruimtes hebben waar borstvoedinggevende moeders melk kunnen kolven. Gebruik een kleine koeler om de gekolfde melk in naar huis te nemen. Je zult je baby waarschijnlijk meteen willen voeden wanneer je thuis komt. Als er melk overblijft, kun je die in de koelkast zetten en de volgende dag gebruiken.

Flesvoeding is natuurlijk een stuk handiger. Dat werkt ook prima, en hele generaties zijn er groot mee geworden.

Bron: Pampers

Hoe reis ik handig met mijn baby? (No Comments)

Houdt bij reizen rekening met je baby. Het geeft het meest rust bij jou en bij je kind als je je goed voorbereidt en al het nodige bij je hebt. Je hoeft geen pakezel te worden, maar je kan best een hoop meenemen. Let maar op, dat geeft een hoop rust.Hier volgt een reistip van Pampers voor ouders die met hun baby naar een andere tijdzone reizen. Je kunt je baby helpen om aan het tijdsverschil te wennen. Als je vroeg op de dag op uw bestemming aankomt, laat hem dan niet langer dan een uurtje slapen, zodat hij ‘s avonds flink moe is. Als je ‘s avonds aankomt, houd hem dan onderweg zoveel mogelijk wakker. Klinkt dit vermoeiend? Dat is het ook. Maar het kan je wel helpen om je baby snel aan het tijdsverschil te laten wennen. Kortom, een prima eenvoudige tip die goed werkt.

Welke medicijnen moet je standaard in huis hebben voor je baby (No Comments)

Met een baby in huis is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat je de juiste spullen in je medicijnkastje hebt. Hier volgt een aantal handige tips die worden aanbevolen door Pampers:

  • Telefoonnummers voor noodgevallen
  • Fysiologische zoutoplossing en een druppelaartje voor wanneer je baby verkouden is en een verstopte neus heeft. Gebruik het niet voor zijn oortjes, dat is gevaarlijk.
  • Een klein nagelschaartje of nagelkniptangetje is handig voor het knippen van de babynageltjes.
  • Paracetamol in de vorm van zetpillen, in de juiste dosering voor de leeftijd van je baby.
  • Een thermometer.
  • Vaseline voor luieruitslag, bodylotion om het babyhuidje zacht en soepel te houden en een ontsmettend middel.

    En zorg dat je in elk geval de volgende dingen verwijdert: Aspirine, dit kan bij kinderen een ernstige leverziekte (syndroom van Reye) veroorzaken. Badschuim, dit kan bij jonge baby’s huidirritaties en bij meisjes irritatie aan de blaas veroorzaken. En deodorant of antibacteriĆ«le zeep; deze zijn te sterk voor het huidje van je baby.

    Bron: Pampers