Deze site maakt gebruik van en plaatst mogelijk cookies op uw computer. Wilt u dit niet? Verlaat dan deze website.

Routine is belangrijk voor je baby (No Comments)

Rituelen vormen een belangrijk onderdeel van het naar bed gaan van je baby. Routine is cruciaal voor je kind; rust, regelmaat en reinheid is niets mis mee! Ze kunnen je baby helpen om in slaap te vallen als hij naar bed gaat en om zelf weer in slaap vallen als hij ‘s nachts wakker wordt. Deze vaste gewoonten kunnen bestaan uit even knuffelen in een speciale stoel, een liedje zingen of een bandje afspelen, of lekker met een speciaal dekentje tegen je aan kruipen.Je moet je baby helpen om zijn eigen manier te vinden om weer in slaap te vallen als hij ‘s nachts wakker wordt. Dit betekent dat je in bed moet blijven in plaats van bij het eerste geluidje op te springen. Je moet hem de tijd geven om zelf weer in slaap te vallen. Gun je baby de rust om zelf in slaap te vallen. Hij maakt iedere twee tot drie uur een fase van lichte slaap door, maar hij moet leren hoe hij zelf weer in een diepe slaap kan komen. Onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen van baby’s vanaf de vierde maand rijp genoeg zijn om zes tot twaalf uur te slapen zonder echt wakker te worden.

Hoe word ik weer fit na de zwangerschap? (No Comments)

Ernstige behoefte om weer strak te zijn na de bevalling? Pak gelijk die ambitie op en houdt hem vast! Ga gelijk na de zwangerschap niet teveel eten en probeer zo snel mogelijk weer lichamelijk te bewegen.

Pampers heeft uitstekende tips om weer af te vallen na de zwangerschap. Toen je zwanger was, produceerde je lichaam relaxine. Dit zijn hormomen die de ligamenten in je gewrichten en spieren, elastischer maken, om de rekkingen aan te kunnen die zich plaats vonden in je onderbuik. Het effect van deze hormonen houdt nog een tijdje na de geboorte aan en daarom zul je de komende zes maanden erg voorzichtig moeten zijn wanneer je traint. Maar zo lang je de simpele richtlijnen volgt, is het nu de perfecte tijd om te beginnen met een dagelijks programma van rustige, postnatale oefeningen om jezelf weer in vorm te krijgen.

Besef dat het net zolang duurt om zwanger te zijn als om te ontzwangeren, allebei negen maanden. Gun jezelf dus 9 maanden om weer langzaam maar zeker fit en sterk te worden.Welke oefeningen kun je doen om weer fit te worden? Vraag je huisarts om advies over oefeningen als je van plan bent om naar een sportschool te gaan of als je wil beginnen met wat intensievere sporten, vooral als waneer je een keizersnede hebt gehad. Voor dagelijkse, huiselijke oefeningen, kan je deze simpele tips volgen: Draag altijd een goed ondersteunende BH en sport nadat je je baby hebt gevoed, zodat je borsten niet zwaar zijn door de melk. Ga op blote voeten of draag trainingsschoenen, zodat je niet valt. Zorg dat je genoeg vocht binnen krijgt. Dring jezelf niets op en stop wanneer je je ongemakkelijk begint te voelen, of pijn krijgt. Denk eraan dat het hier een langzame spieropbouwing gaat en dat proces moet dus geleidelijk verlopen. Warm jezelf op en begin makkelijk. Begin met het rustig rekken van je hoofd naar je tenen en concentreer je daarna op je buik- en onderbuikspieren.Grijp je dagelijkse activiteiten aan als kansen om oefeningen te doen. Stap bijvoorbeeld in een goed gelijke tred, als je de kinderwagen duwt. Lopen is goed voor het hele lichaam. Span en ontspan je buikspieren zolang en wanneer je wilt als je zit (wanneer je je baby voedt, wanneer je aan een bureau werkt, terwijl je tv kijkt, wanneer je in de auto rijdt). Doe sit-ups als je kleintje tegen je gebogen knieën aan ligt en speel kiekeboe elke keer als je omhoog komt. Of leg je baby naast je neer op een deken. Hij zal ervan genieten om mee te doen met je oefeningen en zal misschien zelfs z’n eigen armen en benen optillen om je te proberen na te doen. Er zijn dus zat mogelijkheden om je lichaam weer op oude sterkte te krijgen. Je zal merken dat je gaandeweg er prima op vooruit gaat.

Broertje of zusje jaloers? (No Comments)

Nu je oudere kind zich heeft gerealiseerd dat de nieuwe baby zal blijven (en niet terug naar het ziekenhuis gebracht zal worden!), zul je misschien wat meer tekenen van jaloezie zien. In de eerste paar maanden, maakte je pasgeboren baby niet echt deel uit van het gezin, maar bracht in plaats daarvan alle tijd door met eten en slapen. Maar nu boort hij zich, met z’n lieve glimlachje, gewoon in gesprekken en reikt hij naar alle objecten in de buurt, of het nu speeltjes of handen zijn! Je dreumes is erg gevoelig voor deze subtiele ontwikkelingen en zal misschien een afkeer hebben van de steeds groter wordende rol die de nieuwe baby dagelijks in het gezin speelt.

Lastig hoor, opeens een extra iemand erbij die de aandacht van je ouders volledig lijkt op te slurpen. En jij komt nauwelijks meer aan bod lijkt het wel.

Probeer je kind de positieve kant van babys groeiende vaardigheden te laten zien. Ze kunnen nu ook veel beter contact met elkaar leggen: hij kan zn kleine broertje of zusje speelgoed aangeven, hem aan het lachen maken of zn grappige geluidjes nadoen. Ze kunnen samen giechelen en andere leuke dingetjes samen doen. Als je dreumes de rollen wil wisselen en een keer zelf nog een keer baby zijn, laat hem dan genieten. Zulk gedrag helpt hem te begrijpen hoe hij met z’n nieuwe gevoelens om kan gaan. Probeer het spel niet meteen te onderbreken als je pasgeboren baby huilt. Leg in plaats daarvan uit dat mama eventjes moet kijken hoe het gaat met de baby en zo terug zal zijn om verder te gaan met de activiteit. Om de jaloezie te verminderen die je kind waarschijnlijk voelt wanneer je de kleine borstvoeding geeft, kun je een doos verzamelen met allemaal speeltjes en die naast de stoel leggen, zodat hij zichzelf kan bezighouden terwijl jij de baby voedt. Je kunt ook een speciale dag organiseren voor je oudste kind met papa of met een grootouder. Kies iets wat hij nog nooit eerder heeft gedaan en waardoor hij zich volwassen en speciaal zal voelen.

Inentingen voor je baby (No Comments)

Prikken voor je baby; niet leuk. Maar wel erg belangrijk!

Zorg dat de inentingen van je baby op schema zijn. Om je kind te beschermen tegen verschillende ziektes is het belangrijk om geen enkele van de vele inentingen die je baby in zijn eerste twee levensjaren nodig heeft over te slaan. Let op de oproepen die je hiervoor krijgt. Baby’s krijgen hun inentingen op het consultatiebureau. In het groeiboek van je baby kun je alles precies bijhouden. Zorg dat je dit bij al je bezoeken aan het consultatiebureau meeneemt. Neem het ook mee als je met je baby naar de huisarts, een specialist of het ziekenhuis gaat. Het is belangrijk dat dit boekje steeds wordt bijgehouden.

Je baby kan flink van slag raken van de reactie op de prikken. Zorg daarom dat je baby na de inentingen de rest van de dag kan uitrusten. Kortom, anticipeer op een ziek kind, en dan valt het altijd mee!

Hoe leer ik mijn baby om zelf te slapen? (No Comments)

Wat zijn de basisregels om je baby goed te laten slapen? Nou, allereerst gaat het om rust, regelmaat en reinheid. In dit geval zijn de eerste twee belangrijk. Het begint met een goed naar bed gaan ritueel. En daarna is het belangrijk dat je je kind leert om zelf in te slapen. Dit is cruciaal!

online adverteren www.m4n.nl

Als jij je kind telkens moet helpen om in te slapen, dan is het logisch dat jij dat de komende jaren moet blijven doen. En dat lijkt mij niet wenselijk. Daarom; ren niet meteen naar je baby als die een kik geeft. Daarmee verpest je de slaaptoekomst van je baby en die van jezelf. Als je meteen naar z’n kamer toe rent, elke keer wanneer hij ook maar een zacht geluidje maakt, zal hem dat alleen maar leren dat hij niet zelf kan overgaan van lichte naar diepe slaap. Wanneer hij wakker wordt na een goede rust, graai hem dan niet meteen z’n wiegje uit, wanneer hij net zijn ogen open doet. Laat hem even wennen aan het wakker zijn en het liggen in z’n wiegje. En mocht je ‘s-avonds wel naar je babies wiegje moeten gaan, probeer dan zo rustig en zachtjes mogelijk te doen. Als je ervan overtuigd bent dat je kleine geen honger heeft en ook geen schone luier nodig heeft, haal hem dan niet uit bed. Probeer hem weer te laten slapen door zachtjes over zijn hoofdje te aaien of met een kalmerende stem tegen hem te praten en verlaat de kamer zodra hij weer stil wordt. Gun je baby de kans om te leren hoe belangrijk het is om zelf te gaan slapen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan; maar dit zijn even de basisregels.