Deze site maakt gebruik van en plaatst mogelijk cookies op uw computer. Wilt u dit niet? Verlaat dan deze website.

Kinderopvang duurder (No Comments)

Gezinnen zijn in 2012 gemiddeld euro 3.000 per jaar duurder uit voor kinderopvang. Dit stelt onderzoeksbureau Buitenhek Management & Consult na onderzoek naar de effecten van de bezuinigingsvoorstellen van het nieuwe kabinet voor de kinderopvang in 2011 en 2012. Voor 2011 is de kinderopvangtoeslag al vastgesteld. Gezinnen met een minimuminkomen betalen 78% meer, gezinnen met een modaal inkomen 43% meer en gezinnen met tweemaal modaal of meer betalen 20% meer.

Voor 2012 wordt het allemaal een stuk erger. Verwacht wordt dat het maximale uurtarief waarover kinderopvangtoeslag wordt betaald door het nieuwe kabinet VVD & CDA zal worden verlaagd naar euro 5,00. volgens het onderzoeksbureau zouden de gemiddelde kosten voor gezinnen dan kunnen stijgen met maar liefst euro 3.000 per jaar. Gezinnen met een minimuminkomen zouden dan 6 keer zoveel betalen, gezinnen met een modaal inkomen 4 keer zoveel en gezinnen met tweemaal modaal of meer 2 keer zoveel.

Recente berichten van de nieuwe kabinetsplannen geven een ander beeld. De verlaging van de kinderopvangtoeslag kost voor een gemiddeld Nederlands gezin enkele tientjes per maand en juist de hogere inkomens worden geraakt door de maatregel. Vind op Kinderopvangtoeslag meer informatie.

Bron: Buitenhek Management en Consult. 14 september 2010

Ga niet te snel maar rustig aan weer aan het werk (No Comments)

Elke ouder die na een bevalling weer terug gaat aan het werk, zal bezorgd zijn om haar kleintje achter te laten. Je kunt dit makkelijker maken doorjezelf en je kindje voor te bereiden. Besteed daarom de laatste weken van je zwangerschapsverlofaan de voorbereiding van wat voor je ligt. Take it easy! Laat je laatste weken niet verpesten door vervelende bezoeken van je familie, maar zorg zeker de laatste week voor volop tijd met elkaar! Uit eigen ervaring kan ik stellen dat je echt de tijd moet nemen om van je kind te genieten. Laat dit door niemand van je afpakken.Het vinden van het juiste kinderdagverblijf kost tegenwoordig een hoop tijd. Veel kindercreches hebben wachtlijsten. Als je eenmaal een goede instantie hebt gevonden, probeer dan wat kortere introductiesessies te regelen, waarbij je baby kan wennen aan het achtergelaten worden, terwijl jij nog niet werkt maar ergens in de buurt bent. Het beste is om geleidelijk veranderingen in gezinsroutines te introduceren.Onderga dit niet alleen. Terug gaan werken en de baby achterlaten kan moeders veel pijn en schuldgevoelens opleveren. Dit is een van die momenten waarop steun van je partner, familie en vrienden, heel belangrijk kan zijn. Krop je emoties niet op. Het is natuurlijk dat moeder en kind de overgang in het begin moeilijk vinden, vooral als de tijd waarin je naar het werk terug gaat, samenvalt met de 6e tot 8e maand van je kindje, een tijdstip waarop zijn angst voor vreemden het grootst is. Probeer sterk te blijven en je niet constant zorgen te maken. Je baby zal het goed maken en zal op lange termijn geen last hebben van de tranen die hij misschien laat vloeien wanneer je alleen de deur uit loopt.

Bron: Pampers