Deze site maakt gebruik van en plaatst mogelijk cookies op uw computer. Wilt u dit niet? Verlaat dan deze website.

Welke medicijnen moet je standaard in huis hebben voor je baby (No Comments)

Met een baby in huis is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat je de juiste spullen in je medicijnkastje hebt. Hier volgt een aantal handige tips die worden aanbevolen door Pampers:

 • Telefoonnummers voor noodgevallen
 • Fysiologische zoutoplossing en een druppelaartje voor wanneer je baby verkouden is en een verstopte neus heeft. Gebruik het niet voor zijn oortjes, dat is gevaarlijk.
 • Een klein nagelschaartje of nagelkniptangetje is handig voor het knippen van de babynageltjes.
 • Paracetamol in de vorm van zetpillen, in de juiste dosering voor de leeftijd van je baby.
 • Een thermometer.
 • Vaseline voor luieruitslag, bodylotion om het babyhuidje zacht en soepel te houden en een ontsmettend middel.

  En zorg dat je in elk geval de volgende dingen verwijdert: Aspirine, dit kan bij kinderen een ernstige leverziekte (syndroom van Reye) veroorzaken. Badschuim, dit kan bij jonge baby’s huidirritaties en bij meisjes irritatie aan de blaas veroorzaken. En deodorant of antibacteriële zeep; deze zijn te sterk voor het huidje van je baby.

  Bron: Pampers

 • Inentingen voor je baby (No Comments)

  Prikken voor je baby; niet leuk. Maar wel erg belangrijk!

  Zorg dat de inentingen van je baby op schema zijn. Om je kind te beschermen tegen verschillende ziektes is het belangrijk om geen enkele van de vele inentingen die je baby in zijn eerste twee levensjaren nodig heeft over te slaan. Let op de oproepen die je hiervoor krijgt. Baby’s krijgen hun inentingen op het consultatiebureau. In het groeiboek van je baby kun je alles precies bijhouden. Zorg dat je dit bij al je bezoeken aan het consultatiebureau meeneemt. Neem het ook mee als je met je baby naar de huisarts, een specialist of het ziekenhuis gaat. Het is belangrijk dat dit boekje steeds wordt bijgehouden.

  Je baby kan flink van slag raken van de reactie op de prikken. Zorg daarom dat je baby na de inentingen de rest van de dag kan uitrusten. Kortom, anticipeer op een ziek kind, en dan valt het altijd mee!

  Alles over je baby (No Comments)

  Heb jij vragen over je baby? Wij proberen antwoord te geven op alle babyvragen. Of het nou gaat om baby wassen of je baby blijft om eten vragen, vind hier alle baby vragen en antwoorden. En er is niet altijd een volledig juist antwoord hoor. Zo krijg je op de vraag; hoe vaak baby wassen, zeer uiteenlopende antwoorden. Onze tip is dan ook, volg je gevoel. En heb je toch twijfels, wat heel normaal is, vraag het dan even na bij je verloskundige, het consultatiebureau of je huisarts.


  buikbanden 300x250

  De meest gekozen onderwerpen zijn;

 • Kraamtijd
 • Baby vragen
 • Flesvoeding
 • Slapen
 • Afvallen
 • Borstvoeding
 • Reizen


 • Zwanger en griepepidemie

  Er is net nieuws gekomen over de mexicaanse griep. Alle aanstaande moeders, zwangere vrouwen, die meer dan drie maanden zwanger zijn, moeten worden ingeent, dit meldt het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport op 2 november jl..


  Kinderen en griepepidemie

  Waarschijnlijk valt de griepepidemie hartstikke mee, maar het is toch goed om op mogelijke symptomen van mexicaanse griep te letten, zeker bij babies, dreumes en peuters. De symptomen van Nieuwe Influenza A lijken veel op die van gewone griep. De verschijnselen die het meest voorkomen zijn; koorts, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, moeheid, droge hoest en soms diarree. Lees op Grieppandemie.nl meer hierover.


  Baby op vakantie (No Comments)

  Op vakantie met je allerliefste baby en je wilt natuurlijk niets vergeten. Sowieso heb je meer bagage. Je wilt genoeg bij je hebben, maar ook weer niet teveel. Dus wat is slim? Bekijk hier een handige lijst met een overzicht van spullen die voor jou en je kind onmisbaar zijn.

 • Baby-reisapotheek; In de meeste vakantielanden zijn medicijnen goed verkrijgbaar. Toch is het slim om van te voren een reisapotheekje samen te stellen. Want je zult zien dat je kind juist in het weekend, ´s avonds of ´s nachts niet lekker wordt of koorts krijgt.
 • Kleding; Houd rekening met grote temperatuurverschillen en trek je kind(eren) kleding in laagjes aan. Controleer op tijd of de zomerkleertjes goed passen. Neem steeds een setje reservekleding mee voor kleine ongelukjes.
 • Leukste onderweg-speelgoed; Neem in elk geval ene of twee lievelingsspeelgoeden mee van je baby. Houd er rekening mee dat het speelgoed vuil kan worden.  Tijdelijke kortingsactie van Walzkidzz
  Profiteer nu van een kortingscode bij Walzkidzz, u kunt nu verzendkostenvrij producten bestellen! Let wel, de actie geldt maar tot 7 juni a.s. dus opschieten. Profiteer nu! Bij uw bestelling dient u de verzendkostenvrije leveringscode “826626” op te geven.

  De belangrijkste actievoorwaarden zijn als volgt. Deze actie geldt van 18 mei t/m 7 juni 2009. De verzendkosten, normaal €4,95, worden slechts éénmalig in mindering gebracht bij een online bestelling. Deze is niet overdraagbaar en cumuleerbaar met andere promotionele acties. de korting geldt niet bij een bestelling met een cadeaubon. De minimale bestelwaarde is €25,- waarbij betaling in contanten mogelijk is.


 • Babyvragen (No Comments)

  Ik probeer als jonge moeder alle antwoorden op baby vragen te verzamelen. Bekijk hier uiteenlopende vragen over baby, bijvoorbeeld hoe leer je je baby kruipen, wat heb je nodig in de kraamtijd voor de baby. Maar ook een vraag zoals wat te doen als je baby blijft vragen om eten of hoe leer je een baby brood eten. Op Baby Vragen behandel ik niet medische vragen en dergelijke, daarvoor kun je andere websites bezoeken waar deskundige verpleegkundigen je te woord staan. Op deze site beperk ik me tot de dagelijkse perikelen rondom het krijgen en hebben van een baby. Het zijn gewoon hele praktische vragen waarvan je als nieuwe moeder het antwoord gewoon nog niet weet. Een ding is belangrijk; volg zoveel mogelijk je gevoel. Veel plezier bij het rondneuzen op deze site.