Deze site maakt gebruik van en plaatst mogelijk cookies op uw computer. Wilt u dit niet? Verlaat dan deze website.

Overgewicht geeft hoger risico voor baby (No Comments)

Geen leuk nieuws; Dikkere vrouwen hebben een grotere kans om een doodgeboren kind te krijgen. De mate van slankheid, of zo je wilt, overgewicht, wordt uitgedrukt in de zogenaamde BMI-factor. Dit is het resultaat van het lichaamsgewicht gedeeld door het kwadraat van de lengte. Een gezonde verhouding is een BMI van 25. Boven de 30 wordt het riskant.

Naar nu blijkt, is de BMI ook van belang voor de overlevingskansen van een kind. Overgewicht betekent extra kans op diabetes en hoge bloeddruk, wat de gezondheid van het ongeboren kind kan beïnvloeden. Ook de kans op zwangerschapsvergiftiging en aangeboren afwijkingen bij het kind zijn groter. In Nederland is de richtlijn dat huisartsen vrouwen met een BMI boven de 30 adviseren om af te vallen.

De meeste moeders zijn helaas maar beperkt bij machte om iets aan het lichaamsgewicht te doen. Toch is het een goede aanleiding om eens extra bewust naar het lichaamsgewicht te kijken.

Leuke app voor ouders (No Comments)

Nutricia biedt de Baby Connection app voor iPhone en iPad aan. De app heeft twee versies: een mama- en een papaversie. Met de applicatie worden ouders geinformeerd over de zwangerschap en kraamtijd. Het is vooral handig voor papa’s om goed de belevenissen van de baby en de moeder te volgen.

Bron: Baby Connection: App voor aanstaande ouders

IVF-kinderen worden langer (No Comments)

Kinderen die zijn verwekt via IVF (in-vitro fertilisatie) worden gemiddeld langer dan ‘natuurlijke’ baby’s volgens wetenschappelijk onderzoek. Op een leeftijd van 6 jaar zijn IVF_kinderen bijna 3 cm langer dan hun leeftijdsgenoten.

Vooral bij meisjes is het verschil groot. De wetenschappers weten de oorzaak nog niet. De verhoogde groei kan zijn gestimuleerd door meer medicijnen die de moeder krijgt of omdat de het de grootste embryo kiest om in brengen bij de vrouw.

Welkom op Babyvragen (No Comments)

Ik ben erg blij om met deze website te beginnen! Ik ben een jonge moeder van 30 jaar en zal mijn ervaringen met mijn pasgeboren baby met jullie delen. Alle ervaringen die ik heb opgedaan en alle tips en weetjes die ik op internet vind, zowel tijdens mijn zwangerschap als nu tijdens mijn kraamtijd en korte moederschap, zal ik op deze website op gaan nemen! Ik noem wat onderwerpen; keizersnede, bezoek tijdens kraamtijd, de zwangerschap, hoe voel je je lekker, weer aan het werk gaan, het dilemma tussen bij je kind zijn en werken, flesvoeding, en nog vele andere onderwerpen.

Ik hoop andere moeders te kunnen helpen en een klein bedragje bij te verdienen aan de reclame’s. Dus klikken graag (aanstaande) moeders!

Mama

Routine is belangrijk voor je baby (No Comments)

Rituelen vormen een belangrijk onderdeel van het naar bed gaan van je baby. Routine is cruciaal voor je kind; rust, regelmaat en reinheid is niets mis mee! Ze kunnen je baby helpen om in slaap te vallen als hij naar bed gaat en om zelf weer in slaap vallen als hij ‘s nachts wakker wordt. Deze vaste gewoonten kunnen bestaan uit even knuffelen in een speciale stoel, een liedje zingen of een bandje afspelen, of lekker met een speciaal dekentje tegen je aan kruipen.Je moet je baby helpen om zijn eigen manier te vinden om weer in slaap te vallen als hij ‘s nachts wakker wordt. Dit betekent dat je in bed moet blijven in plaats van bij het eerste geluidje op te springen. Je moet hem de tijd geven om zelf weer in slaap te vallen. Gun je baby de rust om zelf in slaap te vallen. Hij maakt iedere twee tot drie uur een fase van lichte slaap door, maar hij moet leren hoe hij zelf weer in een diepe slaap kan komen. Onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen van baby’s vanaf de vierde maand rijp genoeg zijn om zes tot twaalf uur te slapen zonder echt wakker te worden.