Voorkom luieruitslag (No Comments)

Wat is de beste manier om luieruitslag te bestrijden? Allereerst; probeer luieruitslag te voorkomen. Dat kan prima door:

  • Gewoon regelmatig de luiers te verwisselen.
  • Bij poep goed schoon te maken, maar niet niet teveel schoon te maken bij een plasbeurt en ook niet telkens overdreven veel doekjes te gebruiken.
  • Bij eerste indicaties van irritaties het schoonmaken af te wisselen met wassen met gewoon water.
  • Af en toe en gericht een creme gebruiken. Koop bij het begin gewoon vijf verschillende cremes, en bekijk wat jij en je baby het beste voelt.


    online adverteren www.m4n.nl Gebruik een zalf met vaseline of zink om het huidje van je baby te beschermen tegen het vocht en de enzymen die luieruitslag veroorzaken. Verschoon je baby zo vaak dat hij droog blijft. Het kan helpen als je baby iedere dag een tijdje zonder luier doorbrengt. Zijn billetjes drogen beter als ze niet bedekt zijn. Bovendien genieten veel baby’s van dit moment van vrijheid. Ze kunnen zich dan lekker bewegen. Je ziet je baby gewoon genieten, heerlijk! Zorg dat de kamer warm is en dat het niet tocht, en leg je baby op een luier of een handdoek in verband met eventuele ongelukjes. En als je geen tijd hebt om te “luchten”, volg dan je gezond verstand en zorg dat de billetjes lekker droog zijn voordat je weer een luier aan doet. Als je dat doet met de hydrofieldoek waar ze op ligt, kost je dat iets meer wasbeurten, maar geloof mij, het is het waard!
  • Leave a Reply